Home Escola Escacs Escacs

Escacs

Escacs

Parlant  concretament d’escacs caldria recordar i repetir el que tots ja sabem, però que mai està de mes, per moltes vegades que ho fem. Es bo per el nens, pel jovent i per els que ja pentinem poc cabell.

El joc dels escacs potencia un conjunt d’habilitats necessàries en el procés d’ensenyament  i aprenentatge.

  • Concentració: és un joc que indueix a la concentració sense adonar-se’n, ajudant a millorar l’atenció, potenciant-la.
  • Raonament: és un joc que introdueix inconscientment al raonament tant estratègic com tàctic, permetin aprofundir amb corbes d’aprenentatge assolibles en diversos nivells.
  • Memòria : és un joc que aconsegueix desenvolupar la memòria cognitiva com una habilitat, que posteriorment podrem aprofitar en qualsevol aspecte de la nostre vida.
  • Imaginació i Perspectiva: és un joc que requereix tractar de preveure els moviments propis i de l’adversari. També portar aquesta imaginació  al desenvolupament de   les pròpies idees.
  • Presa de decisions: és un joc que ensenya a pensar abans d’actuar assumint la responsabilitat de les decisions preses. La millora es nota especialment en els mes petits i sobretot en els resultats escolars, millorant les notes sovint.
  • Creativitat: és un joc que obliga a estar en una actitud activa obligant al pensament i a la creativitat. Cal moure i no es pot fer sense pensar el moviment que cal fer. Cal visualitzar la posició dins del cap.
  • Anàlisi: és un joc que requereix comprovar el que hem pensat, analitzant cada moviment previst i previsible del rival.
  • Coordinació: és un joc que obliga a organitzar i unificar les accions de les peces per aconseguir el màxim d’ eficàcia i rendiment en cada moviment. Com si fos una empresa i el jugador un emprenedor.
  • Paciència i Tenacitat: és un joc que no permet la precipitació ni el desànim, materialitzar els avantatges aconseguits requereix el seu temps. Be tan escàs avui en dia on els nens es pensen que tot succeeix  prement un boto. Tot obligant-los a controlar la seva impaciència natural i el cansament ràpid, si las coses no ens surten a la primera.

Darrera actualització (dijous, 18 de febrer de 2010 09:54)

 
Club Escacs Sant Martí
Bàner
Clickar per més informació
Redes Socials