Bases del torneig XXIII OBERT BLITZ SANT  MARTÍ  2023

El torneig és obert a la participació de qualsevol jugador amb llicència en vigor. El local de joc serà el centro cívic Sant Martí: c/ Selva de Mar 215 de Barcelona.

Vàlid per elo FIDE blitz i elo català ràpid. La inscripció estarà oberta fins el dia de joc, el dissabte 15 de juliol de 2023 a les 9:30h., mitja hora abans de començar el torneig.

La inscripció es gratuïta per tots el participants del XXIII Obert Internacional Sant Martí 2023 i te un cost de 5€ per la resta de participants.

Per fer la inscripció per altres medis, es pot fer mitjançant correu electrònic a escacs@cesantmarti.com o cesantmarti@gmail.com, mitjançant el formulari d’inscripció de la web o per telèfon al 676204833 de 9h a 22 h fins el dia 14 de juliol de 2023 indicant nom, club i torneig que es vol inscriure.

El torneig es disputarà el dissabte 15/07/2023 a partir de les 10:00h. El torneig es jugarà pel sistema suís a 9 rondes amb un ritme de joc de 3’ +2’’ per jugada feta.

A efectes de rànquing inicial es farà servir en primer lloc l’elo FIDE, i després l’elo català.

Seran eliminats els jugadores que no es presentin a una sola ronda sense causa justificada. El temps de presentació serà la fins a la caiguda de bandera del jugador.

Pels emparellaments es farà servir el programa informàtic SWISS MANAGER. Els desempats a la classificació es resoldran després de la darrera ronda, fent un sorteig entre el Bucholz Brasiler (treien el pitjor resultat) i ajust FIDE, el Bucholz mitjà (treien el pitjor i el millor resultat) i ajust FIDE i el Progresiu-Acumulatiu. En cas de que segueixi l’empat, es farà servir el Bucholz complert amb ajust Fide i finalment el número de victòries per aquest ordre.

El Torneig es regirà per la reglamentació de la FCd’E, FEDA i de la FIDE. Les decisions del àrbitre seran inapel·lables.

  1. Els premis seran els següents:
  2. trofeu pels tres primers absoluts
  3. trofeu pel millor jugador del C.E. Sant Martí
  4. trofeus pels millors del trams: fins 1649, 1650-1799, 1800-1949, 1950-2099 i 2100-2200.
  5. Trofeu al millor veterà +60 (nascuts abans del 31/12/1963).
  6. Trofeu al millor sots-18 (nascuts després del 01/01/20054)

Els premis de tram no són acumulables amb els de la general. Els trams d’ELO es basaran en l’ELO FIDE actual del jugador.

L’entrega de premis es realitzarà el mateix dia 15 de juliol de 2023 cap a les 13:00h, quan acabi el torneig.

L’organització es reserva el dret d’admissió o d’anular una inscripció. Està prohibit fumar a la sala de joc, inclòs cigarrets electrònics, anàlegs i/o succedanis; així com fer ús de telèfons mòbils o qualsevol aparell electrònic de comunicació, ja sigui passiva o activament, aplicant-se la normativa FIDE respecte a aquesta situació. Els participants autoritzen a ser enregistrats i/o fotografiats amb finalitats informatives i de promoció del propi i futurs torneigs de l’organització. L’organització aplicarà el protocol COVID vigent en el moment de començar l’Open.

La Direcció del Torneig podrà realitzar els canvis adients que consideri oportuns pel bon funcionament del torneig sense previ avís. La participació al torneig suposa l’acceptació d’aquestes normes. L’organització es reserva el dret d’admissió.